Glamping var en moderne ferieform, langt før sammensætningen af ordet glamourøs og camping opstod omkring 2007. Men hvor stammer konceptet fra, og hvordan fik det sit indtog i verden?

glamping

Nomadernes bolig

Tipierne F.kr. blev tippier brugt af nomader, fordi de var komfortable og lette at slå op og ned. 

I det 6. århundrede blev jurten opfundet. Den består af sivvægge, lameller i loftet, der mødes i mødtes beklædt med en teltdug af kanvas. Den var lige som tipierne let at tage op og ned igen, og var derfor populær blandt nomader, men også som mere permanente boliger.

Kongernes komfort

De store telte i forskellige forme og afarter var meget populære i krige i flere århundreder, fordi kongen og hans hof kunne overnatte i længere perioder med den komfort, der er en konge værdig.

90’ernes storhedstid

I det 20. århundrede, hvor safari blev populært i de øvre klasselag, forventede jægerne en vis standard af deres telte. Derfor blev safariteltene indrettet med luksusgoder som senge, strøm og sammenfoldelige badekar. Den trend holdt ved, men først i slutningen af 90’erne havde glamping for alvor sit indtog særligt i Storbritannien. Foreningen for glampister – Glamping Association, blev stiftet i 1997 for at varetage briternes staycation-interesser. 

Staycation var blevet populært på grund af den finansielle krise, og samtidig blev retten til at køre med campingvogn fjernet fra det britiske kørekort. Det betød, at mange briter havde brug for at opfinde en ny ferieform. De ville gerne have værdi for pengene og søgte den luksus, de var vant til fra hotelverdenen, men ude i naturen. På den måde blev glamping som begreb født og er sidenhen blevet et etableret begreb verden over.

I dag findes der glampinglandsbyer i hele verden, der ånder af luksus og vildmark på en og samme tid. 

glamping

Skal din næste ferie også stå på glamping? Vi har samlet glampingpladser i Danmark, så du nemt kan danne dig et indtryk af dine muligheder. Se dem her.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *